5 lucruri care îi determină pe cititori să nu îți mai urmărească blogul

Cu toții avem vieți ocupate. Unii facem blogging din pură plăcere, din dorința de a avea un loc al nostru, unde să scriem atunci când avem ceva de „spus”. Alții au transformat bloggingul din pasiune în profesie, bloggingul devenind principala lor sursă de venit. Însă, indiferent din care categorie faci parte – blogger part-time sau full-time – cu siguranță scrii pentru cititori. Sunt sigură că orice blogger se bucură atunci când articolele sale sunt citite, când blogul său atrage urmăritori noi. Dar ce se întâmplă când observi o tendință de a-ți pierde urmăritorii? În articolul de azi îți spun care sunt cinci lucruri care îi determină pe cititori să nu îți mai urmărească blogul.

1. Lipsa de consecvență devine plictisitoare pentru cititori

Cu siguranță toți ne lovim de această problemă, cel puțin uneori. Însă, dacă îți dorești să atragi urmăritori pe blog și aceștia să continue să îți urmărească blogul în timp, atunci este nevoie să postezi cu regularitate. Iar asta nu înseamnă să postezi câte 2-3 articole pe zi timp de o săptămână, iar apoi să uiți să mai postezi cu lunile. Dacă te regăsești la acest punct, este recomandat să te organizezi și să îți realizezi o mică planificare, astfel încât să postezi regulat.

2. Lipsa de interacțiune îi determină pe cititori să te părăsească

Ți s-a întâmplat vreodată să urmărești un blog, să lași comentarii la numeroase postări, iar bloggerul respectiv să nu îți răspundă niciodată? Cum te-ai simțit? Cel mai probabil, la un moment dat ai încetat să mai comentezi la postările bloggerului respectiv și, foarte posibil, ai renunțat chiar să îi mai urmărești blogul. Pentru că exact asta se întâmplă dacă nu răspunzi niciodată comentariilor de la postările tale: urmăritorii pleacă.

3. Lipsa de conținut original îi determină pe cititori să nu îți mai urmărească blogul

Este în regulă să preiei uneori conținut din alte surse, desigur, cu menționarea acestora. Însă dacă tot conținutul blogului tău constă în repostări ale altor bloguri, la un moment dat, cititorii tăi se vor plictisi. Majoritatea cititorilor urmăresc un blog pentru conținutul original, pentru a afla ideile și părerile persoanei care scrie, și nu ale altor persoane.

4. Articolele pline de greșeli îi determină pe cititori să nu îți mai urmărească blogul

Să fim sinceri, tuturor ni se poate strecura câte o greșeală în text. Vorba aia, oameni suntem! Însă dacă articolele tale sunt pline cu greșeli, pentru cititori este clar că nu îți dai deloc interesul și nu vor mai vrea să îți urmărească blogul. Așadar, asigură-te că scrii corect și îți verifici articolele înainte de publicare, pentru a evita ca acestea să li se prezinte cititorilor într-un format greu de citit și înțeles.

5. Postările super scurte îi vor îndepărta pe cititori de blogul tău

Nu vorbim aici de postări care au cel puțin 300 de cuvinte. Dar dacă te limitezi la postări extrem de scurte, de genul unei fraze și atât, la un moment dat cititorii se vor sătura. Chiar dacă în zilele noastre cititorii preferă ca un text să fie cât mai concis, nu apreciază postările de genul „Nu am idei ce să postez azi. Ce sugestii îmi oferiți?”. O astfel de postare ar merge pe rețelele de socializare, nicidecum pe blog!

Concluzie

Te regăsești în careva dintre aceste obiceiuri care îi determină pe cititori să nu îți mai urmărească bloguri? Dacă da, este recomandat să faci o schimbare în acest sens, astfel încât să îți păstrezi urmăritorii blogului.

Pe tine ce te face să renunți la a mai urmări un blog?

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here