5 trucuri pentru productivitate în blogging

Când bloggingul este doar pasiune, și nu job, poate deveni destul de dificil să scrii și să postezi cu regularitate. Apar mereu alte priorități, alte sarcini mai importante și urgente, iar blogul rămâne undeva la coada listei, adeseori uitat. Și, oricât de mult regreți că iar a trecut o zi, o săptămână, o lună și tu tot nu ai scris pe blog, oricât îți propui să reiei bloggingul de mâine sau de luni, ceva intervine de fiecare dată și mai amâni puțin. Dar există totuși câteva trucuri pe care le-ai putea folosi pentru a obține mai multă productivitate în blogging. În articolul de azi, îți prezint cinci astfel de trucuri.

1. Pentru a avea productivitate în blogging, realizează un calendar pentru postări

Pentru a avea productivitate în blogging, este recomandat să ai un calendar pentru postări. Stabilește una sau mai multe zile din săptămână în care să postezi câte un articol pe blog. De exemplu, dacă îți dorești să postezi în fiecare duminică, asigură-te că notezi într-o agendă sau un calendar ca în fiecare duminică să postezi.

2. Notează-ți o listă de idei pentru postări

Sunt zile în care inspirația este mai ridicată și zile în care, oricât te-ai strădui, parcă inspirația te ocolește intenționat. Pentru a evita momentele în care simți că n-ai nicio idee despre ce să scrii, ai face bine să îți creezi o listă pe care să notezi mai multe titluri de articole sau subiecte pe care îți dorești să le abordezi în articolele tale viitoare. Acest lucru te ajută să ai mai multă productivitate în blogging, întrucât vei avea un subiect pe baza căruia să scrii chiar și atunci când nu îți vine vreo idee despre ce ai putea scrie.

3. Programează-ți postările pentru a avea productivitate în blogging

Odată ce ai stabilit care sunt zilele în care vei posta, poți programa din timp postările. Astfel, dacă de exemplu duminica următoare nu ai timp sau chef de scris, atunci nu ai de ce să îți faci griji, din moment ce ai deja un articol pe care îl poți programa să apară duminica viitoare. De asemenea, este recomandat să scrii cât mai multe articole dinainte, atunci când ai timp pentru asta, astfel încât să ai ce posta chiar și atunci când programul tău este atât de încărcat încât nu îți permite să te ocupi de blogul tău.

4. Scrie despre ceea ce îți place sau despre un domeniu în care ai experiență

Imaginează-ți că ți-ai propus să scrii un articol despre domeniul construcțiilor, dar tu nu ai nicio legătură cu acest domeniu. De ce ai vrea să scrii asta, atât timp cât nu ești obligat și nu simți că stăpânești subiectul? Cu siguranță, să scrii un articol despre un subiect pe care nu îl cunoști îți va reduce productivitatea. Desigur, ceea ce am zis este doar un exemplu, dar sunt sigură că ai înțeles ideea. Cu excepția cazurilor în care nu cumva ai de scris advertoriale, limitează-te la a scrie despre pasiunile tale sau despre domeniul în care ai experiență. Îți va fi mult mai ușor și, astfel, productivitatea ta va crește.

5. Elimină sursele care îți distrag atenția pentru a avea productivitate în blogging

Este atât de ușor ca atenția să îți fie distrasă! De câte ori nu ai pățit să te apuci de scris un articol și tocmai atunci să primești un mesaj pe Facebook, de exemplu? Ai lăsat baltă articolul, ai răspuns la mesaj, te-ai lăsat „furat” de peisajul feed-ului tău, ajungând să uiți pentru o vreme că erai în toiul scrierii unui articol pentru blog. Și știm cu toții că rețelele de socializare pot fi foarte mari consumatoare de timp. Așadar, pentru a avea productivitate în blogging, elimină toate sursele care ți-ar putea distrage atenția în timp ce te ocupi de blogul tău.

Concluzie

Dacă îți dorești cu adevărat să te ocupi de blogul tău și să ai productivitate în blogging, urmează trucurile de mai sus. Totul ține de organizare și ambiție, atunci când îți dorești ceva cu adevărat. Așadar, planifică, organizează-te, notează ideile și programează totul din timp, asigurându-te că nu te lași distras de nimic atunci când te ocupi de blogging.

Tu ce alte trucuri folosești pentru a avea productivitate în blogging?

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here