7 trucuri de blogging pentru bloggerul începător

Conținutul reprezintă o parte esențială în construirea prezenței online. Fie că faci blogging la nivel de hobby sau ai creat o secțiune de blog pentru a consolida prezența online a brandului tău, este important să știi că articolele de blog sunt printre principalele tactici pe care le poți folosi pentru a ajunge în atenția publicului tău țintă. Dincolo de conținutul în sine, este important să postezi regulat și să îți anunți audiența de articolele noi, prin intermediul newsletter-ului. Însă astăzi vreau să îți ofer câteva trucuri care să te ajute pe calea pe care ai pornit. Dacă ești un blogger experimentat, cu siguranță le știi deja, însă dacă tocmai ai făcut primii tăi pași în blogging, aceste trucuri îți vor fi utile.

1. Alege subiectul despre care vrei să scrii

Desigur, primul pas pe care îl faci înainte de a te apuca efectiv de scris este să decizi despre ce vei scrie. dacă blogul tău este parte a afacerii pe care ai construit-o, găsește un subiect relevant pentru produsele sau serviciile pe care le vinzi.

Dacă ești blogger și faci blogging din pasiune și din dorința de a scrie, alege un subiect pe care îl cunoști sau de care ești pasionat și scrie despre el. Nu ai idei? Poți apela oricând la ebook-ul „75 idei de articole pentru bloggerul fără inspirație” de M.C. Simon, pe care îl primești atunci când te abonezi la newsletter pe Viața de blogger.

2. Creează o schiță pentru articolul tău

Alcătuiește o listă cu principalele idei ale articolului și formează o schiță care să te ajute să îți expui ideile într-o ordine clară, logică. Schița te ajută să îți grupezi ideile, însă reține că, atunci când scrii articolul, te poți detașa de aceasta sau o poți modifica, în funcție de cum îți dictează sufletul.

3. SEO joacă un rol esențial în blogging

Articolele de blog îți aduc trafic pe site sau blog, prin intermediul motoarelor de căutare. Fiecare articol pe care îl scrii îți oferă oportunitatea de a-l optimiza astfel încât, prin intermediul unor cuvinte cheie, să îți aducă trafic din motoarele de căutare. SEO (Search Engine Optimization) este o tehnică esențială în blogging. Deși este un procedeu complex și poate chiar complicat la început, adevărul este că, odată ce îi prinzi „secretele” de bază, devine instinctiv să îți optimizezi articolele pe măsură ce le scrii.

Însă primul lucru pe care este bine să îl știi despre SEO este acela că motoarele de căutare iubesc conținutul original și care le oferă valoare cititorilor. Așadar, atunci când scrii un articol, asigură-te că îl scrii pentru a fi citit de către oameni, de către cei care formează audiența ta. Așadar, deși este important să folosești anumite cuvinte cheie care sunt relevante pentru subiectul despre care scrii, asigură-te că le folosești într-un mod cât mai natural.

4. Ilustrează-ți articolul cu imagini

Imaginile sunt necesare în orice articol. Ele te ajută să ilustrezi ideea pe care ai expus-o prin cuvinte, dar și fac textul mai plăcut din punct de vedere vizual. În funcție de subiectul pe care îl abordezi, poți folosi una sau mai multe imagini, videoclipuri, grafice sau diverse alte fișiere media.

5. În blogging, interacțiunea contează

La finalul articolului, este momentul să îți inviți audiența să acționeze. În funcție de ceea ce îți dorești să obții prin intermediul articolului, poți să îi inviți să se înscrie la newsletter, să descarce un ebook sau să cumpere anumite produse. Iar dacă ești în blogging din pasiune, nu pentru a vinde produse sau servicii, în încheierea articolului îți poți invita cititorii să își expună opinia în secțiunea de comentarii.

6. Citește, recitește și asigură-te că totul e perfect

Odată ce ai terminat de scris articolul, este recomandat să îl recitești. Poate ai scris greșit, poate găsești o idee pe care ai vrea să o rescrii într-un alt mod sau pur și simplu ai început o idee și ai încheiat fraza cu o altă idee. Este important să te asiguri că articolul este corect din toate punctele de vedere, înainte de a-l posta pe blog. Dacă ești la început de drum sau ai scris un articol de care nu ești sigur 100%, poți chiar ruga o persoană apropiată și în care ai încredere să citească articolul și să îți ofere feedback.

7. Rețelele de socializare au un rol important în blogging

Ideal este să îți vină cititorii în mod organic, fie prin accesarea directă a blogului tău direct din bara de adresă a browser-ului, fie de pe motoarele de căutare. Însă, până să ajungi să îți formezi o audiență organică, este necesar să te faci cunoscut, prin intermediul rețelelor de socializare. Distribuie articolele pe care le scrii pe rețelele de socializare și în diverse grupuri cu interese comune.

În încheiere

Îți doresc mult succes în blogging! Tu ce alte trucuri cunoști care ar putea ajuta un blogger începător? Ce alte idei crezi că ar ajuta un blogger aflat la început de drum? Aștept să îmi spui gândurile tale în comentarii.

2 COMENTARII

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here