Si, pentru ca este deja primavara, va invit sa faceti cunostinta cu un “boboc in blogging“. Dana Lionte, o bloggerita absolut incantatoare, s-a aruncat in valtoarea bloggingului plina de energie, mult curaj si cu emotiile aferente oricarui start. Cum a inceput, de unde i-a venit ideea, ce planuri si visuri are in legatura cu a sa viata de blogger, ei bine… sa aflam direct de la ea… acum, la inceput de “cariera”!

Boboc în blogging

Guest post de Dana Lionte

 

Nu de mult timp, de aproximativ o săptămână, la îndemnul unei prietene am decis să îmi fac blog. Deşi citesc, pe cât de mult îmi permite timpul şi am mai făcut şi câte o recenzie, nu am avut curajul să ies în evidenţă. După ce, în sfârșit mi-am luat inima în dinți, a început să îmi placă tot mai mult.

Momentan, blogul este la început de drum şi conţine doar recenzii , însă cu timpul poate voi aborda şi alte subiecte. Abia aştept să îmi fac timp să scriu o recenzie, să împărtăşesc cu ceilalţi ceea ce am trăit citind o carte şi ce am învăţat din fiecare carte citită.

De asemenea, odată intrată în această lume, am început să mă bucur de roadele muncii mele. Este o mare satisfacție să văd că recenziile îmi sunt citite şi apreciate.

Dar, am și șansa să învăţ multe. Citesc recenzii şi articole foarte bune care mă inspiră şi mă impulsionează să evoluez.

În acest moment este exclusiv un hobby de care mă bucur și încă nu știu unde voi ajunge. Las lucrurile să curgă de la sine.

Nu este uşor să te ocupi de un blog, să fii în permanenţă activ cu cât mai multe articole noi, timpul fiind scurt şi împărţit între serviciu şi celelalte aspecte ale vieţii de zi cu zi, de care, cu toţi trebuie să ne ocupăm.

Am observat că este foarte important să interacţionez cât mai des cu cei care îmi urmăresc blogul şi pagina de facebook, cât si cu ceilalţi bloggeri.

De aceea am început să îmi organizez fiecare clipă liberă pentru a citi – astfel am materialul pentru un nou articol, dar şi pentru a-mi promova recenziile pe grupurile și paginile de specialitate, de a interacţiona cu cei care îmi citesc articolele.

Poate fi solicitant când nu ești familiarizat cu tot ceea ce implică un blog, cum funcționează, cum să scrii un articol, cum te promovezi.

Însă în timp şi cu ajutor am prins cât de cât esenţa. Mai am mult de lucru până să mă deprind, dar sunt optimistă.

M-am bucurat mult când în această lume am descoperit oameni absolut minunaţi de la care am de învăţat şi care întind o mână de ajutor.

Seara, dar și în oricare moment liber pe care îl am , devin multifuncţională: citesc, postez, interacţionez. Mi-am decalat şi ora de culcare ca să cuprind tot ce îmi propun să fac pentru blog într-o zi.

Unde văd că voi ajunge? Încă nu ştiu, e prematur să mă pronunţ. Totul depinde de cum voi evolua şi de cum va fi apreciată munca mea. Cel mai important pentru mine, în acest moment este să reuşesc să fiu cât mai activă și să mă perfecționez. Să reuşesc să citesc cât mai mult, astfel încat să îmi dezvolt blogul. Mi-aș dori cu adevărat să transmit ceva prin ceea ce scriu.

Îmi place mult ceea ce fac, îi mulţumesc prietenei mele, Adriana de la Tot despre Prefaţă de carte că m-a făcut să mă apuc de treabă, astfel să îmi descopăr o pasiune.

Mulţumesc, de asemenea că mi-a fost oferită ocazia de a face acest guest post, pentru oportunitate și încrederea acordată.

 

Despre autoare:

Dana Lionte a poposit in Viata de Blogger, ca o adiere proaspata de vant, odata cu sosirea primaverii.

“Cel putin calendaristic, căci afară iarna încă nu este pregătită să plece. Chiar şi aşa, gândul că am păşit în martie,  prima lună a primăverii îmi schimbă complet starea. Abia aştept primele fire de iarbă – verdele meu pereferat, copacii înfloriţi, cântecul păsărilor, câmpurile pline de flori de primăvară şi fluturi coloraţi!” 

~ pasaj din articolul “Vine, vine Primavara” scris de Dana in ultima zi de iarna 🙂

Traind intr-o zona de vis a tarii noastre, Bistrita-Nasaud, crescuta in Vatra Dornei, autoarea guest-postului de astazi poate fi contactata prin intermediul site-ul Ups Blog pe care-l administreaza sau a paginii sale din Facebook.

***

[ninja-popup id=773][/ninja-popup]

 

 

18 COMENTARII

  1. Sunt plăcut surprinsă că ești așa de “tânără” într-ale bloggingului. Felicitări și mult succes!
    Mirela îți mulțumim că ne-ai oferit șansa să o cunoaștem mai bine pe Dana! 🙈

    • Hahaha… Mie imi plac maimutele. Cred ca preferinta mea ti-a influentat tastatura. Nu-ti mai fa griji… ti-am povestit despre tastatura mea? Nu bate nici o cifra, bate ce litere vrea ea, cand vrea ea… si tot asa.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here