Bursa Binelui si Fapte Bune tot Anul – un proiect BCR

“Cand daruim, incetam sa fim saraci! Pentru ca darul transforma totul in aur. Sufletul, priceperea, curajul unui popor se transforma in aur daca se ating de bine.” ~ Bursa Binelui  

Traim intr-o lume duala. Exista oameni care au nevoie de ajutor si oameni care cred ca nu au. Exista oameni care pot ajuta si oameni care cred ca nu pot. Si mai exista… oameni care nu vor.

Dar, toti oamenii se nasc buni… dornici sa ajute. Insa, pe parcursul vietii, lipsa de educatie in domeniu… le deturneaza inclinatia nativa.

Viata este o competitie si in dorinta de a razbi, uitam pur si simplu de cei de langa noi. Eventual, ne aducem aminte in perioada sarbatorilor… incercand atunci, sa daruim din prea plinul inimii noastre.

Insa, cum ar fi viata noastra daca, am pastra aceasta stare tot timpul anului? Am avea, oare, unde sa ne manifestam dorinta de a ajuta?

Ei bine… DA!

Putem face fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platforma de donatii fara comision, un proiect creat si sustinut de catre BCR in parteneriat cu EuPlatesc, lansat pentru a sustine implicarea activa in cauzele sociale care au nevoie de actiune reala.

Fie ca esti persoana fizica ce doreste sa doneze pentru o cauza, fie ca esti ONG ce doreste sa duca la indeplinire un proiect de caritate apeland la planuri de fundraising, de tip crowdfunding, Bursa Binelui te asteapta cu bratele deschise!

De ce sa alegi proiecte locale cu potential?

Deoarece acestea sunt inscrise in Campionatul de Bine, care se desfasoara o data pe an. La finalul competitiei-maraton pentru atragerea de donatii online de catre ONG-uri, BCR dubleaza donatiile stranse de primele trei clasate, intr-o anumita perioada determinata, pana in limita a 5.000 euro.

Astfel, toate donatiile atrase pe Bursa Binelui in perioada Campionatului de Bine si in afara acestuia, sunt decontate integral, indiferent daca este atinsa suma target in perioada setata.

Personal, prefer sa aleg proiecte ce vizeaza o comunitate locala. Cu alte cuvinte din imediata mea apropiere. Proiecte la care, pe langa sumele modice de bani pe care le donez (minim 5 lei pana la maxim 1000 lei), pot sa fac si munca de voluntariat.

De ce Bursa Binelui? Pentru ca este singura platforma de donatii necomisionate din Romania, costurile acestor comisioane fiind acoperite de BCR.

Cine se poate inscrie pe platforma Bursa Binelui si de ce sa o faca?

Evident ca, oricine! Un ONG care dezvolta un proiect, il inscrie pe platforma pentru a-l aduce la cunostinta acelor donatori (persoane fizice) care doresc sa se implice.

Pe langa faptul ca poti deveni ambasador al unui proiect, iti poti contoriza faptele bune zilnic, prin Indicele de Fapte Bune, singurul indice bursier care masoara tranzactiile de BINE ale jucatorilor.

Si procedand astfel, aduci un aport personal la cresterea Indicelui de Fapte Bune in Romania noastra frumoasa.

O donatie sau o activitate de voluntariat iti aduce multiple avantaje. Vei simti ca participi la o schimbare, ca ai contribuit la un lucru bun. Vei vedea cum… sub ochii tai… cineva devine mai fericit. Iar acest lucru iti va aduce fericire. Pentru ca ai facut un bine, iar multumirea ta sufleteasca este imensa.

Ce poti face pe platforma Bursa Binelui pentru a ajuta?

Stii deja ca, daca esti utilizator/persoana fizica, in primul rand poti dona pentru cauza in care crezi.
In al doilea rand, poti promova cauza accesand kitul “Cum poti sa ajuti”, din pagina proiectului ales.
In al treilea rand, poti avea activitate de voluntariat pentru organizatia ce ti-a atras atentia.
Nu in ultimul rand, poti sa te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile.
Ca procedura, dupa ce verifici harta faptelor bune, in care vezi care sunt resedintele faptelor bune din Romania, iti alegi proiectul din comunitatea ta si te implici.

Cum donezi?

Poti dona prin plata online, cu orice card emis sub sigla Visa, MasterCard, orice card de tip electron, carduri de salarii si cele “Valid only in Romania”. Cu EuPlatesc.ro, unicul operator de donatii al platformei Bursa Binelui, plata este 100% securizata si intra sub incidenta legilor transferurilor bancare.

Donatia o poti face atat in calitate de vizitator, cat si de utilizator.

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca utilizator:

  • Te inregistrezi pentru a deveni utilizator al platformei Bursa Binelui,
  • Verifici daca browserul pe care il folosesti este actualizat cu ultima versiune,
  • Te loghezi,
  • Accesezi sectiunea “Proiecte” si selectezi in functie de domeniu, de organizatiile ce le initiaza sau in functie de judet,
  • Folosesti butonul “Doneaza” din dreptul proiectului,
  • Completezi datele din fereastra “Doneaza”: nume, prenume, suma si adresa de email,
  • Esti redirectionat pe site-ul EuPlatesc.ro pentru finalizarea donatiei,
  • Completezi datele de card si confirmi plata,
  • Optional, te poti intoarce pe Bursa Binelui pentru a promova proiectul sustinut prin intermediul kitului “Cum poti sa ajuti”.

Ce proiect sa alegi?

Poti alege orice proiect cu care rezonezi. La ultima vizita facuta platformei, eu am ales un proiect drag sufletului meu: “Bunicii vor sa danseze”. Este un proiect activ in Bucuresti si este dedicat varstnicilor din azile de stat care… sunt adesea redusi la nemiscare si tacere. Sunt oameni valorosi, ce au o bogata experienta de viata, iar pentru ei… muzica si dansul ar face minuni.

In general, acesti varstnici nu au rude, iar veniturile sunt reduse. De ce am ales acest proiect? Pentru ca, varstnicii sunt o categorie vulnerabila si pentru ca… daca ar depinde de mine, as face viata fiecarui varstnic mai frumoasa, mai lipsita de griji.

Asa ca.. am decis sa ma implic.

Bursa Binelui are un scop foarte bine definit… acela de a genera cat mai multa implicare. Fiecare leu donat va fi folosit pentru a face comunitatea noastra un pic mai frumoasa.

Viata este o competitie, iar tu esti jucatorul.

Intra si tu in Campionatul de Bine si… fii campion la Bursa Binelui!

***

Note:

Sursa imagini si documentare: Bursa Binelui
Articolul a fost scris pentru competitia SuperBlog 2018, proba 23

 

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here