Interviu cu un Blogger

Socializarea este una din metodele extraordinar de puternice pe care, ca blogger, le poti folosi. Nu doar ca-ti poate darui prieteni pe viata, dar iti asigura si traficul fara de care… orice activitate de blogging ar ramane invaluita in anonimat.

Pe vremea cand ma ocupam doar de site-uri dedicate scriitorilor, incepatori sau consacrati, una din activitatile care imi bucurau sufletul era… intervievarea acestora.

Recunosc… interviurile mi-au daruit clipe minunate. De la faza de cercetare a trecutului potentialului intervievat, pana la cea a dezvaluirii (cu acceptul acestora, evident) a unor secrete… unele picante, altele tragice, altele comice… absolut tot ceea ce tine de un interviu face deliciul inimii mele si… sper… a cititorilor mei.

Dupa mai mult de 15 site-uri administrate direct si peste 100 indirect, am hotarat sa deschid “Viata de Blogger” pentru a veni in ajutorul tau. Si acum, se pare ca a sosit clipa in care rubrica de Interviuri va fi deschisa.

Evident ca, intervievatul vei fi tu… bloggerul. Tu, care te lupti cu atatea provocari zilnic.

Pentru ca, trebuie sa recunoastem, viata de blogger poate aduce nenumarate satisfactii dar si provocari. Pe unele le depasim imediat, altora trebuie sa le alocam timp mai indelungat pentru a le descifra misterul.

Dar, categoric, Viata de Blogger este frumoasa. Altfel nu am face-o, nu-i asa?

Ei bine, am pregatit pentru tine o lista de intrebari pe care le poti folosi atunci cand intervievezi un confrate-blogger. Sper sa-ti fie de folos.

Daca ai vreo propunere de intrebare ce nu apare in lista… cu mare drag te ascult… si, evident, o adaug imediat.

Si acestea fiind spuse… te invit sa socializam. Indiferent de stadiul in care ne aflam fiecare cu propriul blog, categoric, putem invata unii de la altii. Ceea ce mie mi-a scapat, poate tie ti-a atras atentia. Ceea ce tu nu stii, poate alt blogger a descoperit si ne poate da un sfat.

Sa gasesti intrebarea potrivita, poate consitui in sine o provocare. Ai mai jos cateva dintre intrebarile pe care eu le-am pus pe “hartia virtuala”. Evident ca, nu trebuie sa le folosesti pe toate… si poti adapta de la caz la caz.

38 Intrebari pentru un Interviu cu un Blogger

 

0 – Partea notata cu “0” este necesara pentru a putea prezenta, cititorilor nostri, bloggerul caruia ii luam interviul.

Nume: …
Website: …
Nisa careia i te adresezi: …
Linkuri catre profilele personale din Retele sociale preferate: …
Ocupatia de baza: …

Obs: Nu uita sa atasezi si o poza 🙂

 

Intrebarile propriu zise.

1 – Cand ai inceput activitatea de blogger si ce anume te-a determinat sa faci acest pas?

2 – Ce platforma folosesti si de ce?

3 – Carei nise te adresezi si, daca oferi servicii cititorilor tai, care sunt acestea?

4 – Care este mediul tau de lucru ideal si cum iti gasesti inspiratia?

5 – Ai un calendar editorial? Daca da, ce sfaturi poti da unui blogger incepator, in legatura cu acest subiect?

6 – Care este reteaua de socializare preferata si ce strategie aplici pentru a atrage trafic catre site-ul tau?

7 – Ce ti-ar place sa schimbi la modul tau de abordare a bloggingului?

8 – Care crezi ca este, pana acum, cel mai mare success al tau in blogging? Ce sfaturi poti da unui alt blogger pentru ca, eventual, sa aiba acelasi success?

9 – Ai avut esecuri? Daca da, ce lectii ai invatat?

10 – Admiri un anume blogger? De ce?

11 – Ce site-uri cu sfaturi pentru bloggeri ne poti recomanda?

12 – Este bloggingul prioritar in viata ta sau e doar un hobby? Cum imbini activitatea de blogger cu viata personala?

13 – Ce faci in timpul liber?

14 – Care sunt nisele in care esti dispus/a sa colaborezi cu advertiseri? Ai deja colaborari preferate? Care?

15 – Daca deja ai colaborari pentru advertoriale, ce sfaturi poti da unui blogger aflat la inceputul acestui drum?

16 – Care este cel mai frustrant aspect pe care l-ai intalnit in viata ta de blogger?

17 – Ai anumite obiective pe care ti le-ai propus sa le atingi in viitorul apropiat?

18 – Ti-ai creat singur/a blogul sau ai apelat la un profesionist? Daca ai apelat, ne poti spune la cine si de ce? Ai fost multumit/a de colaborare? Daca ai creat blogul singur/a, care au fost cele mai mari provocari si cum le-ai depasit?

19 – Cu ce frecventa publici articole? In general, cat timp zilnic aloci pentru a scrie pe blog? Cat timp aloci cercetarii?

20 – Cum te descurci pe partea de marketing? Ai intrat deja in tainele acestui subiect? Daca da, care este varianta de marketing pe care o preferi? Ai vreun sfat pentru un blogger aflat la inceput de drum?

21 – La cat timp dupa ce ai inceput activitatea de blogger, ai inceput sa iti monetizezi site-ul? Care au fost primii pasi? Ce ai schimbat pe parcurs? Ce planuiesti pentru viitor?

22 – De unde iti procuri imaginile pe care le atasezi unui articol? Care sunt site-urile tale preferate pentru imaginile free?

23 – Ai scris dintotdeauna pentru nisa de astazi, sau ai oscilat intre domenii pana ai ales nisa ta favorita?

24 – Vorbeste-ne despre miturile, asociate bloggingului, in care nu crezi.

25 – Care este lungimea pe care o preferi atunci cand scrii un articol? Te atrag articolele de 400-500 de cuvinte sau cele de peste 1500? De ce? Care a fost evolutia preferintelor tale de-a lungul timpului?

26 – Folosesti marketingul afiliat? Daca da, cand ai inceput? Daca te simti comfortabil/a sa raspunzi la intrebare… la ce performante ai ajuns? Ai ceva sfaturi pentru un incepator?

27 – Folosesti “incentives” pentru a atrage abonari la newsletter? Daca da, ce ai observat de-a lungul timpului in legatura cu aceste stimulente?

28 – Ai apelat la “concursuri” organizate pentru cititorii tai? Ce sfaturi ai in legatura cu atingerea scopului propus prin aceasta metoda?

29 – Ce parere ai despre oferirea de produse gratuite (servicii, informatii utile, ebooks, etc)? Ai practicat aceasta strategie in activitatea ta de blogger?

30 – Ai cunostinte despre SEO? Poti explica cu propriile cuvinte unui incepator, care ar fi diferenta dintre “whitehat” si blackhat”SEO? Exista asa ceva?

31 – “Delegi” altei personae vreo sarcina a blogului tau? Daca da, de ce si cum ai ajuns la concluzia ca te avantajeaza acest lucru?

32 – Care este, dupa parerea ta, cea mai buna companie de hosting cu care ai lucrat? Ce avantaje ai avut din aceasta colaborare?

33 – Unul din aspectele cele mai importante din viata unui blogger este “gasirea propriei voci”. Competitia fiind extraordinar de mare in orice nisa, cum “ti-ai gasit vocea” si care a fost drumul parcurs?

34 – Cum procedezi pentru a obtine “linkuri” pentru site-ul tau? Ce ai incercat si ce ti-ar place sa incerci pe viitor in legatura cu acest subiect?

35 – Ce plugins folosesti si care sunt cele pe care le consideri a fi de un real folos pentru un blogger?

36 – Ce sperante ai in legatura cu blogul tau si satisfactiile pe care ti le poate aduce in viata?

37 – Ai incuraja alti oameni sa apuce calea bloggingului profesionist? De ce si ce asteptari sa aiba cineva interesat?

38 – Pentru urmatorul interviu, imi poti recomanda un blogger pe care-l consideri o “comoara” in materie de sfaturi pentru un blogger incepator?

PS:

De la data publicatii articolului pana astazi… a aparut si o alta intrebare inspirata de discutia cu o bloggerita:

39 – Ai un grup facebook pe care-l infiintezi si pe care doresti sa-l recomanzi cititorilor?

***

[ninja-popup id=306][/ninja-popup]

 

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here