Categorii de Grupuri Facebook

Categorii de grupuri Facebook

 

Evident, toata lumea stie ca personal, prefer comunicarea in grupurile Facebook. Sau poate ca nu toata lumea, dar prietenii categoric stiu. Si, se pare ca a aflat si faimoasa platforma Facebook de aceasta preferinta a mea. Probabil li s-a parut atat de geniala incat au hotarat sa-mi satisfaca toate dorintele. Asa ca, au anuntat ca incepand din 2019, grupurile vor ajunge in prim plan pe aceasta platforma, urmand a fi facute o serie de schimbari… nu doar importante si multe dar si… radicale.

Intre noi fie vorba, tot ce tine de schimbarile algoritmilor in aceasta retea sociala, ma intereseaza. Nu de alta, dar… administrand destul de multe grupuri… sunt nevoita sa inteleg cum functioneaza.

Deoarece, ca si tine… sunt blogger si… probabil in plus… Certified Comunity Management Specialist. Si, ca sa ma laud si eu putin 🙂 … nu am fost certificata de orice institutie ci chiar de Digital Marketer Academy, acest lucru dandu-mi un avantaj net in recunoasterea pe plan international.

Ca atare, vreau sa stiu cum pot sa-mi promovez articolele in grupurile Facebook, astfel incat sa obtin avantaje maxime. 🙂

Daca si tu esti in aceeasi situatie ca mine… daca si pe tine te-au luat prin surprindere toate schimbarile anuntate la recenta Conferinta F8 Facebook despre care am scris zilele trecute, atunci te invit sa citesti despre noile categorii de grupuri Facebook.

 

Schimbari anuntate in Facebook

Categorii de Grupuri

 

Prima si cea mai importanta schimbare se refera la categoriile in care sunt incadrate grupurile. Evident ca, fiecarei categorii ii corespund unelte specifice, necesare bunei desfasurari a activitatilor.

Se pare ca tendinta este de simplificare, in sensul ca vor fi adaugate cateva noi categorii de grupuri si vor fi retrase nici mai multe nici mai putine decat 13 dintre cele existente.

Prima dintre noile categorii de grupuri ce va fi adaugata poarta numele de “Generala”. Nu se va schimba nimic in layout, setari sau unelte pe care adminii le utilizeaza.

Ce se schimba de fapt?

1 – Sunt adaugate 3 noi categorii de grupuri

  • Generala: este categoria care va avea la dispozitie un set de unelte standard, comune tuturor grupurilor. De retinut este faptul ca, grupurile ale caror categorii vor fi anulate, vor fi trecute automat la categoria “generala”. Deci, tu ca admin, nu trebuie sa-ti faci griji de potentiale dureri de cap.
  • Suport pentru Sanatate: Aceasta categorie de grupuri va fi dotata cu unelte ce vor facilita membrilor care cer sfaturi de sanatate pastrarea anonimatului, dandu-le posibilitatea de a cere administratorilor sa posteze in numele lor. Ideea mi se pare foarte buna si cum printre grupurile pe care le administrez sunt cateva destinate sanatatii, deja stiu cateva persoane care s-ar simti foarte confortabil avand la dispozitie aceasta varianta.
  • Joburi: Dupa cum aminteam in articolul Facebook 2019 si Pariul pe Grupuri
   la Conferinta F8 San Jose, California, aceasta noua categorie va fi dotata cu unelte precum:

   • posibilitatea de a posta anunturi de joburi disponibile
   • filtre speciale pentru membrii ce cauta joburi, astfel incat cautarea sa fie usoara si sa aiba succes maxim 🙂 . Suna bine, nu-i asa?

2 – Se retrag din uz 13 categorii de grupuri Facebook

Daca administrezi grupuri nu trebuie sa te sperie aceasta decizie. Cand spunem “retragere” nu ne referim la… eventuala inchidere a grupurilor respective. Ci, exact cum mentionam mai sus, la faptul ca grupurile ce apartin acestor categorii, vor fi automat trecute la categoria “Generala”. Si ca sa nu ne lungim cu vorba, hai sa vedem care sunt aceste categorii (la sapte dintre ele sunt afectate si unele din grupurile la care sunt eu admin). 🙂

  • Prieteni apropiati
  • Club
  • Evenimente si planificari
  • Familie
  • Vecini
  • Parinti
  • Proiect
  • Scoala sau clasa
  • Grup de studiu
  • Sprijin
  • Echipa
  • Calatorie
  • Personalizat

3 – Grupurile ale caror admini nu le-au declarat intr-o categorie anume

  • vor fi trecute automat la categoria “Generala”.
  • Acest lucru nu va aduce nici o schimbare pentru admini. Nici in ceea ce priveste layout-ul, nici in ceea ce privesc setarile sau uneltele deja existente.

4 – Grupurile ce vor fi infiintate de acum inainte

  • vor fi si ele trecute la categoria “Generala”.
  • Conform statisticilor, aceasta este de fapt categoria preferata de majoritatea administratorilor de grupuri Facebook.
  • Evident ca, daca doresti ca administrator de grup sa schimbi tipul categoriei, o poti face intrand la setari. Nu intru in detalii acum deoarece consider ca deja stii ce ai de facut cu setarile acestea 🙂

Schimbari la categorii de grupuri Facebook5 – Se schimba si se simplifica ecranul pentru selectarea si vizualizarea categoriilor de grupuri

  • Cu alte cuvinte totul va deveni mult mai intuitiv, facand astfel usoara viata administratorilor de grup… in special a celor noi, care doresc sa se aventureze in aceasta lume frumoasa (as spune 🙂 ) a comunicarii pe grupuri Facebook. Frumoasa… cu conditia sa fie eradicati faimosii “troller”-i 🙂
  • Una din imbunatatirile ce vor fi facute si care pe mine, personal, ma bucura este faptul ca in dreptul acestor categorii de grupuri Facebook vor fi detaliate notiunile de baza… lucru care in vechea formula, lipsea cu desavarsire. De multe ori am fost pusa in situatia de a alege o categorie… in necunostinta de cauza… trezindu-ma ulterior cu fel de fel de functii de care nu aveam nevoie si pe care… zau daca stiam sa le folosesc.

*

Ca o paranteza… desi banuiesc ca deja stiai, daca esti admin… doar administratorul grupului poate schimba aceste categorii de grupuri Facebook. Chiar daca ai o mie de moderatori ce te ajuta la administrare, nici macar unul dintre acestia nu va avea acces la setarile grupului tau.

Dar… tot ca o paranteza… voi adauga ca, personal nu imi place si nu folosesc acest rol de moderator.

La nici unul din grupurile pe care le adminsitrez nu am pus pe cineva moderator si, daca un prieten a dorit sa ma ajute cu administrarea, l-am “uns” automat in functia de administrator cu drepturi depline. Altfel… am senzatia ca m-as folosi de acel prieten fara ca macar sa-i recunosc meritele.

Zic si eu… e propria parere… si daca tu ai moderatori, nu inseamna ca trebuie sa ma impusti pentru diferenta de opinie.

In schimb, ai putea sa te convingi cu proprii ochi, cum procedam pe unul dintre grupurile cele mai dragi mie… o comunitate nou infiintata dar care… deja incepe sa devina un sprijin de nadejde oricarui blogger.

Te invit asadar sa devii membru in grupul “Viata de Blogger“. Un grup in care nu vindem absolut nimic, in schimb, ne oferim cu drag si responsabilitate sprijin intre bloggeri.

Viata de Blogger si categorii de grupuri Facebook

Dar sa revenim la “ale noastre” categorii de grupuri Facebook.

Daca administrezi grupuri din categoriile “Vanzari si Cumparari” sau “Jocuri Video”, vei observa ca ai la dispozitie unelte suplimentare, specifice acestor tipuri de grupuri.

Inca se fac teste pentru categoriile de tip “Suport pentru Sanatate” si “Joburi”. Din cate am inteles, ele vor fi gradat dotate cu uneltele necesare.

Conform celor anuntate recent la Conferinta F8, misiunea declarata a platformei Facebook este de a da oamenilor sansa si puterea de a construi comunitati.

Daca pasiunea ta este bloggingul, poate ar fi momentul sa apelezi la aceasta metoda de a construi o comunitate in jurul blogului tau si a cunostintelor tale. Ca urmare a ultimelor evenimente, se pare ca Facebook devine o retea sociala in care bloggerii se pot dezvolta. Sa vedem ce alte stiri vom afla in curand.

Pana data viitoare… iti doresc SUCCES!

*

 

[ninja-popup id=773][/ninja-popup]

25 COMENTARII

 1. Eu am trei grupuri de carte, mi se pare ca sunt incadrate la categoria “Club”. Daca vor fi trecute automat la “General” e ok, doar sa nu mi le inchida. Multumesc pentru informatii!

 2. Mda, nimic senzational. Sau, poate, nu la prima vedere. Cine stie ce abscons psihologic-comportamental este la baza acestor schimbari. Sau, mai rau, cine stie cum ne vom schimba noi ca urmare a acestor modificari. Manipulare in toata regula !

 3. Am urmarit la tine despre aceste schimbari. Am citit si celalalt articol. Nici nu stiu ce sa spun despre schimbarile acestea. Nu luasem pana acum in calcul ideea unui grup. E de gandit. Oricum, ma bucur ca am citit undeva despre aceste schimbari si ca tu ai scris niste articole despre asta pe intelesul tuturor.

 4. M-am cam obisnuit cu modificarile facute aproape zilnic la Facebook asa ca una sau mai multe in plus nu ma mai afecteaza. Mi-am dezvoltat capacitatea de adaptare la frecusul zilnic de pe Facebook :))

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here